Kamina

KAMINA on sanalyhenne, joka tarkoittaa KAnsanMusiikin Iloista NaapuriApua ja KAnsanMusiikin Innoittavaa NuottiArkistoa. KAMINAn lämmössä on ilo musisoida kavereiden seurassa.
 
KAMINA on pääkaupunkiseudun musiikkiopistojen hanke kansanmusiikin opetuksen kehittämiseksi ja materiaalipankin luomiseksi. Mukana on viisi musiikkioppilaitosta: Pakilan, Käpylän, Kauniaisten ja Espoon musiikkiopistot sekä Musiikkiopisto Juvenalia Espoosta. Opetushallitus rahoittaa hanketta.
 
Hankkeen tavoitteena on vahvistaa kansanmusiikkia harrastavien lasten ja nuorten ymmärrystä itsestään kansanmusiikin harrastajina, oppijoina ja luojina. Hankkeen tavoitteena on samoin rikastaa ja monipuolistaa musiikkioppilaitosten tarjoamia yhteismusisointimahdollisuuksia. Hankkeen avulla halutaan parantaa oppimateriaalien saatavuutta perustamalla oppimateriaalipankki. Hanke on myös opettajakunnan ammatillisena tukena, kun syntyy ja vahvistuu kansanmusiikkia opettavien asiantuntijaverkosto musiikkioppilaitosten välille.
 
Hankkeen aikana valmistuvat sovitukset sijoitettiin Kamulaari-hankkeen sivustolle kaikkien harrastajien käytettäviksi.

Taltiointi Melkutus-konsertista 5.4.2014 Sellosali, Espoo. Videolla soittaa suuri kansanmusiikkiorkesteri kappaleet: Herra Melperi, Vesi oli tyyni, Pollonesse ja Polskalaulu.