Sävelmäpankki

Sävelmäpankki sisältää nuottimateriaalia moneen eri tarkoitukseen. Keski-Pohjanmaan perinnemateriaalista on tehty runsaasti nuotinnoksia ja nuotteja on kerätty hyvin hajanaisista lähteistä. Kansanmusiikin ammattilaiset sekä ammattiopiskelijat ovat tehneet perinnekappaleista sovituksia erikokoisille ja soittimistoltaan vaihteleville kokoonpanoille. Sovitettu materiaali sisältää sekä instrumentaali- että laulusävelmiä. Nuottipankista löytyy myös uusia sävellyksiä alueella vaikuttavilta ja sieltä kotoisin olevilta kansanmusiikin tekijöiltä. Lisäksi sivustolla on erikseen Näppäreitten toimintaan liittyvä meteriaalipankki, joka on vuosikymmenten saatossa kasvanut hyvin runsaaksi.

Sävelmäpankin osista alla tarkempaa tietoa:

– Soitinsävelmissä on sekä traditionaalista että sävellettyä instrumentaalimusiikkia. Traditionaaliset nuotit on kategorisoitu tanssilajeittain ja sävelletty kansanmusiikki on listattu aakkosjärjestykseen.

– Laulunuotit on jaoteltu aakkosjärjestyksessä sekä traditionaalisiin että sävellettyihin nuotteihin.

– Sovituksista löytyy erilaisille kokoonapanoille sovitettuja nuotteja, jotka on jaoteltu aakkosjärjestyksessä traditionaalisiin ja sävellettyihin nuotteihin.

– Näppäreistä löytyy näppäritoimintaan sovitettuja nuotteja. Kappaleet ovat aakkosjärjestyksessä ja sieltä löytyy sekä sävellettyjä että traditionaalisia ja sekä instrumentaaleja että laulunuotteja.